To nie rozumiem teraz tego, jak kupiłem w skodę w Mińsku Mazowiecki to nie mogę reklamować w Szczecinie?
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Pomiar zrobiony, 365mm, doradca serwisowy stwierdził: zbiornik gazu lpg swoje waży i dlatego tak jest, możemy wymienić na sprężynki twardsze ale oczywiście na mój koszt, podziękowałem. Trochę zniesmaczony wysłałem maila aby otrzymać wyniki pomiarów i ich interpretację pisemnie, dalej będę zgłaszał do SAP, potem zobaczymy co wyjdzie ale już niesmak zostaje...
Może trzeba by sie jakoś zgadać w gronie osób którym nie wymieniono w ramach gwarancji i radzić co dalej?
Sprawy nie zostawię bo nie lubie jak się ze mnie osła i dojną krowę robi..W trakcie katowania maszyny...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tstarkPomiar zrobiony, 365mm, doradca serwisowy stwierdził: zbiornik gazu lpg swoje waży i dlatego tak jest, możemy wymienić na sprężynki twardsze ale oczywiście na mój koszt, podziękowałem. Trochę zniesmaczony wysłałem maila aby otrzymać wyniki pomiarów i ich interpretację pisemnie, dalej będę zgłaszał do SAP, potem zobaczymy co wyjdzie ale już niesmak zostaje...
Może trzeba by sie jakoś zgadać w gronie osób którym nie wymieniono w ramach gwarancji i radzić co dalej?
Sprawy nie zostawię bo nie lubie jak się ze mnie osła i dojną krowę robi..
Paliwo +pusty zbiornik gazu + 3x80 kg na tylnej kanapie i wymiar odległość opony od rantu 0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez galanonim75Paliwo +pusty zbiornik gazu + 3x80 kg na tylnej kanapie i wymiar odległość opony od rantu 0
samchód o największym bagażniku w swojej klasie do... przewożenia waty! przestaje mnie to już śmieszyć.. za cholerę nie odpuszczę tego..W trakcie katowania maszyny...
Komentarz
-
-
Szanowni Panowie i Panie!
Po piątkowym pomiarze w Carsedzie wyszło 357mm, Panowie powiedzieli że póki co nie ma decyzji co z takimi przypadkami robić bo gwarancja tego nie obejmuje, napisałam e-maila na główną stronę skody z wyrazami swego niezadowolenia i żądaniem wymiany sprężyn. W poniedziałek miałam telefon ze skody, czy bywam tam gdzie auto kupiłam tj. w Krakowie, ponieważ nie bywam miałam czekać na tel. W środę zadzwonili z Carsedu, a dziś miałam wymianę sprężyn. Samochód stoi nareszcie prosto Dziękuję Panom z Carsedu, za rady i wymianę, sprawa załatwiona pozytywnie i po kłopocie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez [email protected]Szanowni Panowie i Panie!
Po piątkowym pomiarze w Carsedzie wyszło 357mm, Panowie powiedzieli że póki co nie ma decyzji co z takimi przypadkami robić bo gwarancja tego nie obejmuje, napisałam e-maila na główną stronę skody z wyrazami swego niezadowolenia i żądaniem wymiany sprężyn. W poniedziałek miałam telefon ze skody, czy bywam tam gdzie auto kupiłam tj. w Krakowie, ponieważ nie bywam miałam czekać na tel. W środę zadzwonili z Carsedu, a dziś miałam wymianę sprężyn. Samochód stoi nareszcie prosto Dziękuję Panom z Carsedu, za rady i wymianę, sprawa załatwiona pozytywnie i po kłopocieW trakcie katowania maszyny...
Komentarz
-
-
Dzisiaj dostałem z SAP, odmowę naprawy tylnego zawieszenia, pomimo jak to tajemniczo Pan z ASO określił "są w dolnych granicach wartości"
Zamieszczone przez tstarkMoże trzeba by sie jakoś zgadać w gronie osób którym nie wymieniono w ramach gwarancji i radzić co dalej?
Sprawy nie zostawię bo nie lubie jak się ze mnie osła i dojną krowę robi..
Zamieszczone przez tstarkCzy ktoś może próbował sprawę zbadać u rzeczoznawcy?
samchód o największym bagażniku w swojej klasie do... przewożenia waty! przestaje mnie to już śmieszyć.. za cholerę nie odpuszczę tego..
Mamy paru prawników na forum, może mogli by nam jakiś mądry § podpowiedzieć, np. na PW żeby strona przeciwna nie znała wszystkich naszych ruchów.
Zamieszczone przez dziadekkCzłowiek z ASO musi "zawalczyć" o wymianę sprężyn w SAP, a to jest wykonanie pracy = strata kalorii = zakłócenie spokoju, a jak już załatwi, to kolejne straty kalorii = papiery, mechanik, terminy.
Przy negatywie jeden kwit i dowidzenia, klient wróci za rok po gwarancji i zabuli .
To znaczy że kupować nowe auta (czytaj podnosić sprzedaż dealerowi) należy tylko tam gdzie pracują normalni ludzie, traktujący klientów z należytym poszanowaniem, we wszystkich sprawach.
A nie tylko, "KUPIŁEŚ TO JUŻ CIĘ MAMY"
Komentarz
-
-
Wcześniej napisałem że Centrum TMT we Wrocławiu nie chce wymienić sprężyn więc mocno zniesmaczony tym faktem potraktowałem sprawę poważnie.
Tego samego dnia rozmowa telefoniczna z działem reklamacji SAP wytłumaczyłem co się stało i kto nie chce uwzględnić wymiany. Miły Pan kazał napisać do nich pisemko po przez stronę SAP (formularz zgłoszeniowy). Opisałem, wyraziłem swoje niezadowolenie z podejścia serwisu jak i samej skody do tematu plus kilka uwag jak się nie da jeździć na takim zawieszeniu, powołałem się na Pana, z którym rozmawiałem telefonicznie. Od razu pisemko do serwisu z wyjaśnieniem dlaczego nie chcą wymienić plus dokumentacje pomiarową.
Tego samego dnia dostałem odpowiedź z SAP że się kontaktowali z serwisem i wydali wytyczne (jakie nie napisali).
Pisanie i nieodpuszczenie pomogło!!! wczoraj wymiana w Centrum TMT na nowe sprężyny (jakieś twardsze). Przed wymianą 370mm po wymianie norma 390mm.
Nie odpuszczajcie piszcie, dzwońcie aż zrobią.
ps. nie chcieli podać nr katalogowego sprężyn
Komentarz
-
-
hmm, muszę rzucić okiem jak to jest u Starego, w razie czego czy ktoś może podać numer tych sprężyn do wymiany?
czytam ten topik, ale nie mogę znaleźć, czy to jest 1K0 511 115 CL to co jeden z kolegów podawał na początku tematu (z pakietu na bezdroża)?
czy wszyscy jadą do ASO i wymieniają na "twardsze"saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piter-wrockazał napisać do nich pisemko po przez stronę SAP (formularz zgłoszeniowy).
Jeśli tak to pisałem wczoraj opisując problem, niezadowolenie i żadanie wymiany na takie które dostosowują samochód w pełni do instalacji gazowej, narazie zero kontaktu..
leonn może tym razem się uda i temat nie zostanie odpuszczony jak w przypadku uszczelek, poczekajmy na odpowiedzi SAPW trakcie katowania maszyny...
Komentarz
-
-
To i ja podzielę się swoją przygodą odnośnie sprężyn. Samochód nowy luty 2012 1.4 TSI Kombi. Gdyby nie forum to pewnie bym nie zwrócił uwagi, ale poczytałem i sprawdziłem pusty bagażnik, pełne koło zapasowe i pełny bak zmierzona wysokość 378 mm czyli poniżej normy. Podczas ostatniej naprawy gwarancyjnej wymiana pasa zgłosiłem przypadłość. Przy odbiorze auta usłyszałem, że wszystko jest ok i nie ma wartości określających wysokość tylnego zawieszenia. Po czym, ja wytoczyłem argumenty, że to nie do końca prawda i że jednak są. Pan wziął miarkę zmierzył samochód w salonie nowy z pustym bakiem wyszło 395 mm więc ok, zmierzył mój 378 mm, więc powiedział, że się doszkoli i zgłosi do SAP, po dwóch dniach zaprosili na pomiary nacisków, a dzisiaj dzwonili, że będzie wymiana na twardsze nowe zobaczymy na jakie wymienią fabryka zamontowało 2x żółty 1x biały co według etki jest w skali 3-12 twardość 5.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftczy ktos zamowil fabryczny hak i do tego ma LPG i tez ma problemOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAlbo inaczej spytam, czy ktos zamowil fabryczny hak i do tego ma LPG i tez ma problem
Komentarz
-
-
Rozmawiałem z pracownikiem ASO i przy okazji dowiedziałem sie, że Skoda nie sprzedaję już pełnego koła zapasowego do Octavii przy zamówieniu LPG. Sprawdziłem to w konfiguratorze i faktycznie opcja koła jest nieaktywna po zaznaczeniu instalacji LPG.
Czyli zdają sobie sprawę z jakiegoś problemu, a od du.. strony to rozwiązują.
Zamieszczone przez tstarksamchód o największym bagażniku w swojej klasie do... przewożenia waty!
Przygotowanie do pomiaru to pełny zbiornik Pb, o LPG nie maja nic napisane. Ja będę robił przy przeglądzie.
Komentarz
-
-
To ja napisze jak u mnie. Na pomiarach bylem jakiś tydzień temu w Carsedzie w Mińsku. Pomiar był robiony przy 1/2 bp i 1/1 LPG ( w zgłoszeniu napisane ze było po 1/2)
Wyszło ze jest 365 mm.
Dziś Pan do mnie zadzwonił i powiedział ze Skoda uważa, że zawieszenie jest ok ale w ramach dobrej woli mogą przysłać sprężyny o większej twardości. Muszę dopłacić 150 zł za montaż. Nie jestem w 100% zadowolony ale niech im będzie zgodziłem się mam czekać na telefon. Jak przyjadą sprężyny to maja dzwonić aby umówić się na wymianę.Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że klient przy zakupie... tzn przy zamawianiu powinien mieć możliwość wybierania jednych z 3-4 twardości sprężyn. :? Ja np wożę się najczęściej sam, bez wielkiego bagażu.. i nie chciał bym jeździć bardzo wysoką, sztywną, twardą taczką. Obserwując ludzi na ulicach (np Warszawy) to 85% też wozi się samemu do pracy i z pracy, w mieście podczas jazdy po łatach, progach zwalniających i torowiskach, na zbyt sztywnym zawiasie była by mordęga.Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
Komentarz